Welkom bij bel hypotheek. Bel hypotheek geeft onafhankelijke hypotheek informatie over verschillende hypotheken ook kunt u bij ons de nieuwste ins en outs over lezen over hypotheken. Bel hypotheek geeft hypotheek bedrijven ook de mogelijkheid te adverteren op onze hypotheek portal neem daarvoor contact op via ons contact formulier.

Uw Advertentie hier?

Wilt u op deze plaats adverteren, neem dan contact op met BelHypotheek. U kunt ons bereiken via email of u kunt telefonisch contact opnemen op het volgende nummer: 06 48242320

contact
 

Spaar hypotheek

De spaarhypotheek is in feite een verbeterde versie van de eerste levenhypotheken. Het belangrijkste verschil is dat de creditrente, die over de spaarpremies vergoed wordt altijd gelijk is aan de hypotheekrente, die betaald wordt over het leningdeel. U bent hierdoor altijd verzekerd van een creditrente, die veel hoger is dan u op een spaarrekening zou kunnen krijgen. Doordat de creditrente fiscaal onbelast is, is in de spaarhypotheek ook het belastingvoordeel extra hoog, hetgeen leidt tot lage netto maandlasten. De fiscale voorwaarden zijn voor de spaarhypotheek gelijk aan die van de levenhypotheek.

Extra voordeel met een "hoog/laag-constructie".

AOmdat het fiscale voordeel van de spaarhypotheek (net als bij de levenhypotheek) voor een groot deel schuilt in het onbelast zijn van de creditrente over de gestorte spaarpremies, is het voordeel groter naarmate er meer creditrente genoten wordt. Dit kan bereikt worden, door in plaats van iedere maand gedurende de gehele looptijd dezelfde premie te storten, in de beginjaren zo veel mogelijk en in de volgende jaren veel minder te storten. Op die manier bouwt u heel snel al een aardig kapitaal op in de polis, waarover vervolgens heel lang de fiscaal onbelaste rente (en de rente over de rente) bijgeschreven wordt. In totaal betaalt u hierdoor veel minder premie.

De fiscus stelt wel als voorwaarde, dat tijdens de looptijd van de levenhypotheek in enig verzekeringsjaar nooit meer dan tien maal zoveel premie betaald wordt, als in het jaar, waarin de minste premie wordt betaald.

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om in de eerste jaren na de aankoop van een woning een extra hoge premie te betalen. Voor mensen, die over enig spaargeld beschikken is hiervoor een oplossing. Uit het eigen geld wordt op een zogenaamd premiedepot gevormd, waaruit vervolgens de hoge premies in de beginjaren afgeschreven worden. De financiering wordt hierdoor iets hoger. U kunt het geld dat u op het premiedepot stort immers niet meer gebruiken om een deel van de koopsom te betalen. U gaat hierdoor iets meer hypotheekrente betalen. De spaarpremie wordt echter lager. Omdat er door de hoog/laag-constructie meer rente in de polis wordt bijgeschreven, hoeft u namelijk minder zelf te storten. Doordat de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar is, is het bedrag dat u netto meer betaalt aan hypotheekrente kleiner, dan het bedrag dat u uitspaart op de premie. Door de fiscale wetgeving ontstaat dus de vreemde situatie, dat u netto minder gaat betalen voor een hogere financiering !