Welkom bij bel hypotheek. Bel hypotheek geeft onafhankelijke hypotheek informatie over verschillende hypotheken ook kunt u bij ons de nieuwste ins en outs over lezen over hypotheken. Bel hypotheek geeft hypotheek bedrijven ook de mogelijkheid te adverteren op onze hypotheek portal neem daarvoor contact op via ons contact formulier.

Uw Advertentie hier?

Wilt u op deze plaats adverteren, neem dan contact op met BelHypotheek. U kunt ons bereiken via email of u kunt telefonisch contact opnemen op het volgende nummer: 06 48242320

contact
 

Hypotheekvormen

Het aantal hypotheekvormen dat op de markt aangeboden wordt, is ongekend groot. En allemaal hebben ze hun eigen voorwaarden en fiscale constructies. Toch zijn al die verschillende varianten terug te voeren op vier basisvormen.

De klassieke hypotheekvormen

De annu´teitenhypotheken en de lineaire hypotheken behoren tot de klassieke hypotheken. De nieuwere hypotheekvormen zijn over het algemeen slimmere vormen. Toch kan een klassieke hypotheek in bepaalde gevallen nog steeds een goede keuze zijn.

De spaar- en levenhypotheken

Het basisprincipe van alle levenhypotheken is hetzelfde. Zo wordt er tussendoor niet afgelost en maken ze allemaal gebruik van een levensverzekering voor de uiteindelijke aflossing van de lening. Er is een groot aantal varianten. Deze zijn in vier groepen in te delen: de spaarhypotheken, de traditionele levenhypotheken, de moderne levenhypotheken (ook wel universal-life genoemd) en de hybride hypotheken.

De beleggingshypotheken

De beleggingshypotheken kenmerken zich door het grote aantal vrijheden. Er wordt voor de aflossing van de lening geen gebruik gemaakt van een levensverzekering maar van een beleggingsrekening. Hoewel beleggen bepaalde risico's heeft, kiezen veel mensen voor deze hypotheekvorm.

De aflossingsvrije hypotheken

De naam zegt het al. Bij deze hypotheekvorm wordt niet afgelost. Deze hypotheekvorm wordt vaak gekozen door mensen die aflossing of een verzekering niet nodig vinden, omdat de waarde van hun woning toereikend is en omdat zij de laagste maandlasten willen. Vaak wordt een aflossingsvrije hypotheek gecombineerd met een andere hypotheekvorm.

Andere vormen

In deze opsomming mogen de krediethypotheken niet ontbreken. De essentie van deze hypotheekvorm is het vrij kunnen opnemen en aflossen. Zodra er geld wordt opgenomen voor consumptieve doeleinden, dan is de hypotheekrente niet aftrekbaar. Tenslotte de gemengde hypotheken. Deze hypotheekvorm is iemand echt "op het lijf geschreven". Het kan een combinatie zijn van alle genoemde vormen. De hypotheek voldoet volledig aan jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Je kunt optimaal gebruik maken van alle voordelen van de verschillende hypotheekvormen.