Welkom bij bel hypotheek. Bel hypotheek geeft onafhankelijke hypotheek informatie over verschillende hypotheken ook kunt u bij ons de nieuwste ins en outs over lezen over hypotheken. Bel hypotheek geeft hypotheek bedrijven ook de mogelijkheid te adverteren op onze hypotheek portal neem daarvoor contact op via ons contact formulier.

Uw Advertentie hier?

Wilt u op deze plaats adverteren, neem dan contact op met BelHypotheek. U kunt ons bereiken via email of u kunt telefonisch contact opnemen op het volgende nummer: 06 48242320

contact
 

Hypotheek Advies

De juiste hypotheek is de hypotheek die het best past bij iemands persoonlijke omstandigheden, nu maar ook op langere termijn. Met de hypotheek leggen de meeste mensen de fundering onder hun vermogensopbouw en hun financiële planning. Het is daarom van belang goed stil te staan bij de keuze van uw hypotheek.

Bij de keuze van uw hypotheek is het van belang de volgende raadgevingen op te volgen.

Kies geen hypotheek alleen op basis van het rentepercentage.

De hoogte van de rente is vaak slechts één onderdeel van de prijs van een hypotheek en is afhankelijk van welke soort rente u kiest (vast, variabel, start etc.). De prijs van een hypotheek bestaat verder vaak uit verzekeringspremies. Die bijvoorbeeld zorgen voor de aflossing aan het einde van de looptijd en/of een uitkering bij tussentijds overlijden. Ook kan er sprake zijn van stortingen op een beleggingsrekening. Naast de kostenfactoren is het belastingvoordeel van wezenlijke invoed op de netto maandlast, die u gaat betalen. Dit belastingvoordeel is weer sterk afhankelijk van de hypotheekvorm, die u kiest.

Wat de kosten betreft is het dan ook realistischer om "nettomaandlasten" te vergelijken, dan rentepercentages. Daarbij moet u verder goed vergelijken wat u voor deze kosten terug krijgt. Na hoeveel jaar is welk deel van uw hypotheek afgelost ? Welk bedrag wordt er uitgekeerd bij overlijden van u of uw partner ? Is het zeker dat genoemde bedragen afgelost of uitgekeerd worden, of is dat afhankelijk van bijvoorbeeld de beleggingsresultaten op aandelen ? Indien er sprake is van beleggingen in fondsen of aandelen is het van belang na te gaan of de rendementen, waarmee u adviseur gerekend heeft wel realistisch zijn. Verder is het van belang te kijken naar het verloop van de kosten. Als u bijvoorbeeld het bedrag om af te lossen opbouwt op een beleggingsrekening, dan zullen uw maandlasten na verloop van tijd gaan stijgen, omdat dit kapitaal meetelt voor de rendementsheffing in box 3. Deze lasten op termijn horen natuurlijk ook in het kostenplaatje meegewogen te worden.

Normaal gesproken is de rente overigens wel de grootste kostenpost bij een hypotheek. Dus een scherpe rente is wel belangrijk.

Kies een hypotheek, die u voldoende flexibiliteit biedt in de toekomst.

Van belang kan zijn, dat u bijvoorbeeld in de toekomst weer voordelig een stukje bij kan lenen voor een verbouwing of een nieuwe auto. Of dat u de hypotheek inclusief de vastgezette rente mee kan nemen als u verhuist. Of dat de hypotheeklasten omlaag gebracht kunnen worden als u of uw parner na verloop van tijd minder wil gaan werken. Of misschien vindt u het belangrijk, dat u in de periode dat de kinderen gaan studeren, de mogelijkheid heeft om de lasten tijdelijk te verlagen. Of u rekent op een erfenis en vindt het prettig als u het geld te zijner tijd fiscaal vriendelijk in de hypotheekconstructie kunt beleggen. Een goede hypotheekadviseur dient mogelijke ontwikkelingen in de toekomst in zijn advies mee te nemen. Tegenwoordig zijn er hypotheekvormen op de markt, die voor al dit soort gevallen oplossingen bieden.

Ga uit van realistische rendementen bij hypotheken, die beleggen in aandelenfondsen.

In sommige hypotheekvormen spaart u uw uiteindelijke aflossing bij elkaar, door te storten in aandelenfondsen. Dit kunnen heel interessante produkten zijn. Bij de huidige stand van de hypotheekrente is het rendement op de spaarpremies in die producten waarschijnlijk een stuk beter, dan bij de spaarhypotheek. Dit levert u een lagere verzekeringspremie op.

U moet echter wel kritisch zijn ten aanzien van de rendementen, die bij sommige fondsen genoemd worden. Vaak wordt geschermd met uitspraken als : "Dit fonds heeft de afgelopen 20 jaar een gemiddeld rendement van bijvoorbeeld 18 % behaald.". Vaak bedoelt men dan, dat men een fonds heeft samengesteld, dat een rendement van 18 % gerealiseerd zou hebben, als het de afgelopen 20 jaar bestaan had. Het is echter gemakkelijk om achteraf een fonds samen te stellen dat de afgelopen jaren een extreem hoog rendement gegeven zou hebben. Er is echter geen garantie dat de aandelen, die de afgelopen jaren bovengemiddeld gerendeerd hebben, dat ook in de komende periode zullen doen.

Gemiddeldes over een korte periode geven eigenlijk geen wezenlijke indicatie. Juist risicovolle fondsen scoren sommige jaren heel goed en andere jaren slecht.