Welkom bij bel hypotheek. Bel hypotheek geeft onafhankelijke hypotheek informatie over verschillende hypotheken ook kunt u bij ons de nieuwste ins en outs over lezen over hypotheken. Bel hypotheek geeft hypotheek bedrijven ook de mogelijkheid te adverteren op onze hypotheek portal neem daarvoor contact op via ons contact formulier.

Uw Advertentie hier?

Wilt u op deze plaats adverteren, neem dan contact op met BelHypotheek. U kunt ons bereiken via email of u kunt telefonisch contact opnemen op het volgende nummer: 06 48242320

contact
 

Effecten hypotheek

Bij de effectenhypotheek worden er aandelen of participaties in belegginsfondsen gekocht.

Indien er bovenop de totale aanschafkosten van de woning extra geleend is om de effecten aan te kunnen schaffen, dan is de rente van dat stuk van de hypotheek niet als hypotheekrente aftrekbaar. Indien u eigen geld heeft (bijvoorbeeld in de vorm van overwaarde in uw oude woning), dan is dit geen probleem. Maar ook als u geen eigen geld heeft en wel extra leent voor de aankoop van effecten, dan levert het niet aftrekbaar zijn van dit relatief klein deel van de totale hypotheek geen onoverkomelijke problemen op in de maandlasten.

Zwaarder weegt, dat de waarde van de beleggingen in box 3 meegeteld dienen te worden. Dat wil zeggen dat er boven de vrijstelling van 19.252,-- per persoon 1,2 % belasting over de waarde van de effecten betaald dient te worden. De vrijstelling kan bovendien al opgesoupeerd zijn door andere vermogensbestanddelen in box 3. (Het eventueel extra geleende bedrag voor de aanschaf van de effecten mag daarbij op de waarde in mindering gebracht worden.) Tegenover dit belangrijke nadeel staan ook voordelen. Ten eerste mag het kapitaal dat ontstaat door de groeiende effecten vrij besteed worden, terwijl het belastingvrij gegenereerde kapitaal bij een levenhypotheek of een spaarhypotheek verplicht afgelost dient te worden op de hypotheek. Verder gelden er ten aanzien van het effectendepot geen beperkingen ten aanzien van stortingen, opnames en looptijd.

Uiteraard is het mogelijk om in een hypotheekconstructie een combinatie te maken van elementen uit de effectenhypotheek en de levenhypotheek of de spaarhypotheek. Op die manier kan vaak de gewenste balans tussen flexibiliteit en fiscaal onbelaste vermogensopbouw gevonden worden.