Welkom bij bel hypotheek. Bel hypotheek geeft onafhankelijke hypotheek informatie over verschillende hypotheken ook kunt u bij ons de nieuwste ins en outs over lezen over hypotheken. Bel hypotheek geeft hypotheek bedrijven ook de mogelijkheid te adverteren op onze hypotheek portal neem daarvoor contact op via ons contact formulier.

Uw Advertentie hier?

Wilt u op deze plaats adverteren, neem dan contact op met BelHypotheek. U kunt ons bereiken via email of u kunt telefonisch contact opnemen op het volgende nummer: 06 48242320

contact
 

Annuiteiten hypotheek

Bij de annu´teitenhypotheek is het af te lossen bedrag zodanig berekend dat het totaal te betalen bedrag aan rente en aflossing gedurende de gehele looptijd gelijk blijft. Althans bij gelijkblijvend renteniveau. In de beginjaren is het aflossingsgedeelte gering en het rentedeel groot. Gedurende de looptijd verandert dat. Het aflossingsdeel wordt dan groter en het rentedeel kleiner. De nettomaandlast is in de beginjaren het laagst, omdat er dan veel (fiscaal aftrekbare) rente betaald wordt. Naarmate de looptijd vordert, wordt het rentedeel in het maandelijks te betalen bedrag steeds kleiner. Daarmee wordt de renteaftrek eveneens kleiner en stijgt dus de netto maandlast.

De aanvangslasten zijn betrekkelijk laag. Het maximaal te lenen bedrag is hierdoor een stuk hoger dan bij de lineaire hypotheek.

Een nadeel van deze hypotheekvorm is, dat er in het begin weinig afgelost wordt, zodat er in de eerste jaren ook weinig eigen vermogen opgebouwd wordt. Doordat de hoofdsom lang hoog blijft, betaalt u bovendien over de hele looptijd in totaal meer rente dan bij de lineaire hypotheek. Doordat het aftrekbare rentedeel steeds kleiner wordt, wordt ook het belastingvoordeel steeds kleiner. Hierdoor is de annu´taire hypotheek evenals de linaire hypotheek fiscaal niet zo interessant.