Welkom bij bel hypotheek. Bel hypotheek geeft onafhankelijke hypotheek informatie over verschillende hypotheken ook kunt u bij ons de nieuwste ins en outs over lezen over hypotheken. Bel hypotheek geeft hypotheek bedrijven ook de mogelijkheid te adverteren op onze hypotheek portal neem daarvoor contact op via ons contact formulier.

Uw Advertentie hier?

Wilt u op deze plaats adverteren, neem dan contact op met BelHypotheek. U kunt ons bereiken via email of u kunt telefonisch contact opnemen op het volgende nummer: 06 48242320

contact
 

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u slechts rente over het geleende bedrag.

Banken financieren over het algemeen maximaal 75 tot 100 % van de executiewaarde van de woning aflossingsvrij. De executiewaarde is het bedrag dat een woning bij gedwongen verkoop zal opbrengen. Dit komt ongeveer overeen met ca. 85 % van de normale marktwaarde.

Het totale hypotheekbedrag kan ook uit een combinatie van een aflossingsvrije lening met een lening, waarbij wel afgelost wordt (lineair, annu´teit, levenhypotheek, spaarhypotheek etc.) bestaan.

Het voordeel van geheel of gedeeltelijk aflossingsvrij financieren is, dat de maandlast laag is, er wordt immers niet of weinig afgelost. Nadeel is dat er minder eigen vermogen opgebouwd wordt. Sinds 1 januari 2001 is bovendien de hypotheekrente nog maar 30 jaar aftrekbaar. Daarom is voorzichtigheid geboden bij een te groot aflossingsvrij deel. Na 30 jaar gaat voor het restant van de hypotheek de netto maandlast immers fors omhoog.